Wat kost een verhuurmakelaar?

Een huis verhuren kan een interessante optie zijn. Het makkelijkste verhuurt u via een verhuurmakelaar. Maar wat kost een verhuurmakelaar eigenlijk?

Uiteraard zitten er aan het inschakelen van een professionele verhuurmakelaar kosten verbonden. U kunt er vanuit gaan dat de kosten zullen liggen tussen ca. 5% en 10% van de jaarhuur, afhankelijk van de woning, locatie, omgeving, etc.

Een rekenvoorbeeld:

Stel u heeft een huurwoning die een verwachte huurwaarde heeft van € 750,-. Per jaar is dit € 9.000. De makelaar rekent 8% aan de verhuurder voor het verhuren van de woning:

Jaarhuur
€ 9.000,-
Makelaarscourtage in procenten
8%
Makelaarscourtage in euro’s
€ 720,-

Hiervan betaald de verhuurmakelaar uiteraard alle bijkomende kosten voor het verhuren van het huis, zoals:

  • Plaatsen van advertenties
  • Maken van foto’s van de woningen
  • Een waarde bepaling van de woning
  • Selecteren van huurders
  • Bezichtigingen doen met huurders

Voordelen verhuurmakelaar

Tegenwoordig is het gemakkelijk zelf uw huis aan te bieden via internet. U kunt u huis gratis online plaatsen en dan moet u afwachten of u de juiste reacties krijgt. Daarnaast moet u zelf de bezichtigingen doen, foto’s maken en

Wat kost een verhuurmakelaar

Wat kost een verhuurmakelaar

onderhandelingen doen met potentiële huurders. Op zich geen probleem, maar de verhuurmakelaar kan u hier bij helpen. Maar dit is niet waar de echte waarde zit van de makelaar. Een verhuurmakelaar heeft vaak een database met mogelijk geinteresseerden huurders. En snel uw huis verhuren levert vaak meer geld op dan besparen op de kosten van een verhuurmakelaar. Ook kan de verhuurmakelaar u helpen met het kiezen van de juiste huurders. Wellicht wilt u het liefst aan expats verhuren, maar als de locatie daarvoor niet geschikt is zal u last krijgen van leegstand.

Wilt u meer weten over wat een verhuurmakelaar kost of heeft u vragen over het verhuren van uw huis? Neem dan contact met ons op of Schakel direct een verhuurmakelaar in!